Από τη τελευταία σελίδα του Φιλελεύθερου του Σαββάτου 24/04/2010


ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε πρώτος το παράδειγμα και χρησιμοποιεί ένα υβριδικό αυτοκίνητο Τoyota Ρrius, 16 αλόγων, εγκαταλείποντας την πρωθυπουργική αλεξίσφαιρη και ενεργοβόρα λιμουζίνα του. Βέβαια και ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποχωρίστηκε τη δική του λιμουζίνα, πλην όμως την αντικατέστησε με μιαν άλλη καινούργια, εξίσου ενεργοβόρα. 
Πριν δυο περίπου εβδομάδες ο κ. Χριστόφιας παρέλαβε τη νέα του λιμουζίνα, 43 αλόγων, χωρίς βεβαίως να προτιμηθεί η υβριδική της έκδοση, παρόλο που η Μερσεντές διαθέτει μεγάλη γκάμα πολυτελών οχημάτων που είναι υβριδικά και που βεβαίως δεν υστερούν καθόλου σε ιπποδύναμη. Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα του Προέδρου Χριστόφια, δεν θα μπορούσαν Δημόσια Υπηρεσία και ημικρατικοί οργανισμοί να ενεργήσουν διαφορετικά. Θα ήταν παραφωνία. 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που η υπουργός Συγκοινωνιών Ερατώ Μαρκουλλή διαβίβασε στη Βουλή στις 26/3/2010 μετά από ερώτηση του Τάσου Μητσόπουλου, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων κρατικών οχημάτων ανέρχεται στις 6.655, εκ των οποίων μόνο τα τρία οχήματα είναι υβριδικά. Τα δυο χρησιμοποιούνται από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και το τρίτο από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου. 

Ο τελευταίος, παρέδωσε τα κλειδιά της δικής του υπηρεσιακής λιμουζίνας και απαίτησε την αγορά ενός μικρού υβριδικού αυτοκινήτου. 
Η ίδια κατάσταση παρουσιάζεται και στους ημικρατικούς οργανισμούς. Σύμφωνα πάντα με την κα Μαρκουλλή, ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που ανήκουν στους διάφορους ημικρατικούς οργανισμούς ανέρχεται στις 2.366 από τα οποία μόνο τα τέσσερα είναι ηλεκτροκίνητα και το ένα υβριδικό. Όσον αφορά την αγορά οχημάτων που χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους του κράτους, η κα Μαρκουλή σηκώνει τα χέρια ψηλά, αναφέροντας πως το θέμα «τυγχάνει χειρισμού από το Υπουργείο Οικονομικών». 

Πάντως και στη Βουλή τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μόνο τρεις βουλευτές κυκλοφορούν με υβριδικά. Πρόκειται για τους Ζαχαρία Κουλία και Χρίστο Πουργουρίδη και οι δυο κάτοχοι υβριδικής Lexus μεγάλου κυβισμού και τον Γιώργο Περδίκη, που κυκλοφορεί με ένα Τoyota Ρrius, σαν αυτό του Γιώργου Παπανδρέου.


Άρθρα

Άρθρα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:23:35
  • Hits 170

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:20:21
  • Hits 181

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:52:37
  • Hits 188

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:47:24
  • Hits 244

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
  • 18-08-2023 17:40:45
  • Hits 212