Αποφάσισα να κάνω αυτή την ανάρτηση ούτως ώστε όσους με "κατηγορούν" να τους στέλνω εδώ.

Για πολλούς φαίνεται ότι το γεγονός ότι σπούδασα στην Αγγλία είναι μεγάλο αμάρτημα.
Με βασάνισε πολύ γιατί κάποιος που διαφωνεί μαζί μου για κάτι να περιλαμβάνει και χαρακτηρισμούς που έχουν σχέση με το που σπούδασε κάποιος.

Αγγλία = πλούσιος;
Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν ίσως, τα παλαιότερα χρόνια πιο πολύς κόσμος σπούδαζε στην Αγγλία παρά οπουδήποτε αλλού. Τα δίδακτρα ήταν αστεία χαμηλά (250 λίρες) και μπορούσες πολύ εύκολα να βρεις δουλειά για να μη χρειάζεται να σου στέλνουν λεφτά. Για όσους ενδιαφέρονται εγώ σιδέρωνα φορέματα (πάνω από την αγορά του Angel), δούλευα σε κατάστημα τα Σάββατα (Finsbury road) και έκανα διανομές σε όλη την Αγγλία μέχρι ακόμη και τη Σκωτία.
Ενα κόλπο που έκαναν πολλοί ήταν να πηγαίνεις σε διετές κολλέγιο, να μένεις μια φορά ιδία τάξη και μετά να πηγαίνεις σε πανεπιστήμιο. Ετσι όχι μόνο δεν πλήρωνες πανεπιστήμιο, αλλά σου έδιναν σχεδόν όλα τα λεφτά που χρειαζόσουν για να ζήσεις.

Όλα αυτά σταμάτησαν όταν άλλαξε η πολιτική το 1977 και άρχισαν να χρεώνουν τεράστια ποσά. Όσοι έκαναν το κόλπο μπόρεσαν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακά ενώ οι υπόλοιποι τα μαζέψαμε και φύγαμε.
Από τότε οι αριθμοί όσον σπούδαζαν στην Αγγλία μειώθηκαν δραματικά.

Οι αναφορές μου στην Αγγλία;
Δεν τα κατάφερα ποτέ να μάθω άλλη γλώσσα! ότι βρίσκω είναι στα Αγγλικά. Υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα όμως με το να ερευνάς τι γίνεται στην Αγγλία. Έχουν μείνει πίσω σε τόσα πολλά περιβαλλοντικά θέματα σε σχέση με την Ευρώπη που είναι ενδιαφέρον να διαβάζεις πως σχεδιάζουν να φτάσουν την υπόλοιπη Ευρώπη.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι με γνώσεις, φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων και οι απίστετοι και φοβεροί Bloggers! Χωρίς αυτούς δε θα τα κατάφερνα γιατί μου στέλνουν συνήθως ανώνυμα πάρα πολλές πληροφορίες για το τι γίνεται σε άλλες χώρες, απαντούν σε ερωτήματα και μου γράφουν ολόκληρες εκθέσεις.
Παραδείγματα ;
- ο Aceras με τις υψηλού επιστημονικού επιπέδου γνώσεις του για κτίρια, ενέργεια, νερό και δεν ξέρω τι άλλο, που ζει στην Ελβετία και τις διασυνδέσεις του.
- η Verity Devottee που δεν έχω ιδέα ποια είναι. Ξέρω όμως ότι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ επιστήμονας και ευαίσθητος άνθρωπος. ΟΤΙ ΘΕΣ για τη θάλασσα.
- η Ολυμπία Neverland που και πάλι δεν γνωρίζω με τη Βιοποικιλότητα. Με έκανε να φαίνομαι πολύ καλός στις παρουσιάσεις στα σχολεία.
- Ο Αλέξης με τις πολεοδομικές γνώσεις τις Γερμανίας
- Ο Ιάκωβος Με τις γνώσεις του για τους Υδροβιότοπους

και πολλοί άλλοι. Σας ευχαριστώ όλους !!!

Τέλος
Δεν έχω πρόβλημα για τη κριτική που μου κάνουν οι άνθρωποι των αφαλατώσεων, οι κυνηγοί, οι λατόμοι, διάφοροι πολιτικοί, οι πάρα πολλοί κυβερνητικοί υπάλληλοι κλπ.
Αυτά τα αντέχω, τα δημόσια αξιώματα συνοδεύονται και από αυτά. Όταν κάνεις κριτική πρέπει να είσαι έτοιμος και εσύ ο ίδιος να δεχτείς κριτική.
Αυτό ενοχλεί φυσικά αλλά επειδή είναι συζήτηση σε επιχειρήματα μπορείς να το χειριστείς σε όλα τα επίπεδα.


Άρθρα

Άρθρα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:23:35
  • Hits 169

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:20:21
  • Hits 181

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:52:37
  • Hits 187

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:47:24
  • Hits 243

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
  • 18-08-2023 17:40:45
  • Hits 212