Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και με τη επειδή από μικρή ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με τη γη πήγε οικότροφος στο Γεωργικό Γυμνάσιο Μόρφου. Όμως τρία χρόνια μετά δεν ήθελε να είναι τόσο μακριά από την οικογένεια του και επέστρεψε στη Αγλαντζιά όπου το 1973 αποφοίτησε από το Πρακτικό του Παγκυπρίου Γυμνασίου.
Η τουρκική εισβολή τον βρήκε στρατιώτη στον πανέμορφο Πενταδάκτυλο στο δρόμο πάνω από τη Λάπηθο. Μετά από πάρα πολλές δυσκολίες και περιπέτειες κατέληξε στο Λυθροδόντα όπου συμπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

Πήγε για σπουδές στο Λονδίνο όπου τα πρώτα χρόνια εργαζόταν στη βιομηχανία φορεμάτων παράλληλα με τις κολεγιακές σπουδές του.
Σπούδασε ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου και το 1986 διορίστηκε Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Η ζωή στο Γεωργικό γυμνάσιο, το φανταστικό περιβάλλον στα βουνά του Πενταδακτύλου και ο επηρεασμός από τους καθηγητές του στο Λονδίνο βοήθησαν να αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για το περιβάλλον.
Έτσι στις αρχές του 1990 άρχισε να αναμιγνύεται με την περιβαλλοντική οργάνωση Οικολογική Κίνηση η οποία τότε είχε αναπτύξει πολύ έντονη δράση όπως για παράδειγμα την προστασία παλιών κτηρίων και τον Ακάμα.

Παράλληλα όμως εργαζόταν για πολλά χρόνια σαν εθελοντής στην οργανωτική ομάδα του Κυπριακού Ράλι και οργάνωσε πολλά νυκτερινά μαθήματα μεταφέροντας τη νέα τεχνολογία των υπολογιστών και των δικτύων σε εργαζόμενους.

Το 1996 μαζί με άλλα μέλη της Οικολογικής Κίνησης υπόγραψε το ιδρυτικό καταστατικό με το οποίο δημιουργήθηκε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στο οποίο εκλέγηκε σε διάφορα σώματα.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ως ο πρώτος Επίτροπος Περιβάλλοντος, μια θέση διοικητικά τοποθετείται στο Προεδρικό κάτω από τον Πρόεδρο. Με την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το Μάρτιο του 2008 επαναδιόρισε τον κ. Θεοπέμπτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του περιλαμβανόταν η υποβολή απόψεων για περιβαλλοντικά θέματα που συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο, η διερεύνηση, ο συντονισμός και η παροχή συμβουλών προς Δημόσιες Αρχές και ιδιωτικό τομέα για θέματα τις αρμοδιότητας του.

Με τη λήξη της θητείας του το Μάρτιο του 2013 έχει αναλάβει τη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 εκλέγηκε Βουλευτής με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.


Άρθρα

Άρθρα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:23:35
  • Hits 170

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:20:21
  • Hits 182

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:52:37
  • Hits 188

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:47:24
  • Hits 244

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
  • 18-08-2023 17:40:45
  • Hits 212