Ενημερωμένοι καταναλωτές με... δίπλωμα - Η Σημερινή

ΤΙΣ πύλες της άνοιξε και φέτος η Σχολή Καταναλωτών, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, με παραρτήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Χθες έγινε η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Καταναλωτών για το 2011-2012. Στόχος της Σχολής Καταναλωτών είναι η ενίσχυση και η θωράκιση των καταναλωτών της Κύπρου, σχετικά με όλα όσα τους αφορούν και για όλα όσα καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν στην κοινωνία της ελεύθερης αγοράς που ζούμε σήμερα.

Σύμφωνα με τον Λειτουργό-Συντονιστή του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Γιώργο Στυλιανού, για το Σύνδεσμο, η προστασία του καταναλωτή δεν έρχεται μόνο μέσα από νομοθετήματα και παρεμβάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ούτε μόνο μέσα από τις προσπάθειες των λειτουργών των διαφόρων Υπουργείων, αλλά ούτε και αφήνεται στην ευαισθησία της αγοράς.

Ο καταναλωτής, για να είναι πιο ασφαλής και πιο προστατευμένος, τόσο ο ίδιος όσο και οι γύρω του, πρέπει να είναι ενημερωμένος όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι και ο σκοπός της Σχολής Καταναλωτών.

Σωστός καταναλωτής, ο ενημερωμένος

Πέρα από την ενημέρωση, η γνώση των διαδικασιών, αλλά και των καταστάσεων που ακολουθούν την κάθε διαδικασία είναι κάτι πολύ σημαντικό, που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις πιθανές παγίδες που μπορεί να κρύβει η αγορά. Η Σχολή Καταναλωτών προσφέρει και φέτος ένα μελετημένο πρόγραμμα, στηριζόμενο στις απαιτήσεις, που οι ίδιοι οι μαθητές της Σχολής φέρνουν ενώπιόν μας, με παραδόσεις που θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και δεν θα διαρκούν περισσότερο από μια ώρα και τριάντα λεπτά.

Θέματα όπως ο ρόλος των γονιών στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, ο νόμος για την εξώδικη επίλυση μικροδιαφορών μεταξύ καταναλωτών και καταστηματαρχών, ο θεσμός του χρηματοοικονομικού διαμεσολαβητή, ασφάλεια των προϊόντων, η παραθαλάσσια ασφάλεια, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα είναι μόνο μερικά από αυτά με τα οποία θα απασχολήσουν για φέτος τις 26 διαλέξεις της Σχολής. Τα μαθήματα άρχισαν χθες, για τη Λευκωσία, με τις διαλέξεις να λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege) και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 17:30. Για την Πάφο, τα μαθήματα αρχίζουν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ο χώρος διεξαγωγής των διαλέξεων θα είναι η Τεχνική Σχολή Πάφου στο Ξενοδοχειακό Τμήμα. Για τη Λεμεσό και για τη Λάρνακα οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα ορισθεί.

Δωρεάν φοίτηση
Η φοίτηση και γι' αυτήν τη χρονιά είναι δωρεάν και η είσοδος ελεύθερη σε όποιον επιθυμεί να εφοδιαστεί με τα αναγκαία για να είναι σωστός καταναλωτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς παρακολούθησαν τα μαθήματα της σχολής Καταναλωτών πέραν των 100 ατόμων, οι πλείστοι από τους οποίους παρέλαβαν και το δίπλωμα παρακολούθησης, που η Σχολή δίνει σε όλους όσοι παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο των διαλέξεων σε κάθε χρονιά. Μερικοί από τους περσινούς ομιλητές ήταν η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή Δρ Φρόσω Χατζηλουκά, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο αναπληρωτής διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Χρίστος Χρίστου και η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Κύπρου Έλενα Παπαχριστοφόρου.

Authors: Θεοπέμπτου - Google News

περισσότερα http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&usg=AFQjCNHqHhAdbJ75qzTiALAS3nMnHa_3OQ&url=http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/427140


Άρθρα

Άρθρα

 Διάφορες αγορές σε πόλεις που επισκέφθηκα

 Διάφορες αγορές σε πόλεις που επισκέφθηκα

Λαικές Αγορές σε διάφορες χώρες                
  • 19-05-2024 23:02:14
  • Hits 15

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:23:35
  • Hits 219

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:20:21
  • Hits 238

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:52:37
  • Hits 236

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:47:24
  • Hits 359