15 Ιανουαρίου 2013 17:24
Διαχείριση και ανακύκλωση ελαστικών

Τα όσα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και ανακύκλωση ελαστικών στην Κύπρο συζήτησε σήμερα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και τον Πρόεδρο Δημήτρη Δημάδη και εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Ελαστικών Κύπρου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στο υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης ελαστικών στην Κύπρο με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος και τον Επίτροπο Περιβάλλοντος να κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό χρησιμοποιημένων ελαστικών τα οποία απορρίπτονται σε διάφορα σημεία της Κύπρου και να επισημαίνει προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την εγκυρότητα της διαδικασίας συλλογής και μεταφοράς τους στην αρμόδια εταιρεία ανακύκλωσης ελαστικών.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι η εισαγωγή μεγάλου αριθμού μεταχειρισμένων ελαστικών συνεπάγεται ταχύτερη αύξηση του αριθμού αποβλήτων ελαστικών, το οποίο επιβαρύνει και το σύστημα διαχείρισής τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι καταγράφονται οι καταγγελίες που σχετίζονται με την απόρριψη αποβλήτων ελαστικών και θα διερευνηθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα στοχεύσει άμεσα σε αυστηρότερους και πιο συστηματικούς ελέγχους του συλλογικού συστήματος διαχείρισης.

Κύριο μέλημα του Υπουργείου Γεωργίας, τόνισε, είναι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων ελαστικών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, γι’ αυτό και θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για να είναι πιο αποτελεσματικός ο τρόπος διαχείρισής τους. Επίσης, ο κ. Αλετράρης επισήμανε ότι θα διερευνηθούν τα κενά που εντοπίζονται στον τρόπο λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος και θα αξιολογηθούν τρόποι βελτίωσής του με βάση εμπειρίες που έχουν αποκομίσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα αυτό.

Read Full Article


Άρθρα

Άρθρα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:23:35
  • Hits 169

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 23:20:21
  • Hits 181

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:52:37
  • Hits 187

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

  • 18-08-2023 17:47:24
  • Hits 243

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
  • 18-08-2023 17:40:45
  • Hits 212