Ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.319, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2022, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου
«Σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού δημιουργούνται χώροι στάθμευσης ασθενοφόρων εντός και εκτός πόλεων σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία, ώστε να μπορούν τα ασθενοφόρα να μεταβαίνουν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση στον χώρο που χρειάζεται.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο το υπουργείο έχει προβεί σε παρόμοιους σχεδιασμούς, ώστε να μπορούν τα ασθενοφόρα να είναι σταθμευμένα σε χώρους όπου θα μπορούν να ανταποκριθούν σε σύντομο χρόνο, όταν κληθούν.»
Απάντηση ημερομηνίας 4 Οκτωβρίου 2022 του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα στην ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.319, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2022, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου
«Η απάντηση στη πιο πάνω ερώτηση από το αρμόδιο Τμήμα, δηλαδή τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, είναι η ακόλουθη:
2. Μετά και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων έχει γίνει και ο ανάλογος σχεδιασμός για κατανομή των Ασθενοφόρων σε διαφορετικά στρατηγικά σημεία προς μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή και Ευρωπαϊκά δεδομένα.
3. Συγκεκριμένα παρατηρείται ότι το 2014 τα ασθενοφόρα ήταν συγκεντρωμένα κυρίως στα κεντρικά Νοσοκομεία των Επαρχιών και κατανεμημένα μόνο σε 10 διαφορετικά σημεία Παγκύπρια.
4. Σήμερα και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων τα ασθενοφόρα είναι κατανεμημένα σε 25 διαφορετικά σημεία με σχεδιασμούς για κατανομή των ασθενοφόρων σε ακόμα περισσότερα σημεία.
5. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο κρίνετε ότι οι ως άνω απαντήσεις δεν είναι επαρκείς ή χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων, παραμένω στη διάθεση σας.?