Graduate1Ερώτηση:
Μόλις πρόσφατα αποφοίτησα με πτυχίο σε περιβαλλοντικές σπουδές. Τώρα είμαι Κύπρο χωρίς δουλειά και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
Μπορείτε να μου εισηγηθείτε κάτι; ίσως εθελοντική εργασία;

 Απάντηση:

Εύχομαι να βρεις γρήγορα απασχόληση αλλά μερικές εισηγήσεις μέχρι να τα καταφέρεις:

Εγγραφή σαν άνεργος
Η εγγραφή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Υπηρεσίας Απασχόλησης. Για να βρεις ποιο σε βολεύει δες εδώσε βολεύει δες εδώ.
Σε προειδοπιώ ότι μπορεί να μην υπάρχει κλάδος να κάνεις εγγραφή γιατί το Υπ Εργασίας δεν έχει εδώ και χρόνια ανανεώσει τον κατάλογο του Eek Το Τμήμα όμως έχει μια σελίδα για αναζήτηση εργασίας που μπορείς να την επισκεφθείς εδώ.
Υπόψη ότι υπάρχουν και διάφορες ιδιωτικές ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας που αξίζει να τις επισκεφθείς.

Σχέδιο παροχής κινήτρων
Το σχέδιο παροχής κινήτρων για την εργοδότηση ανέργων εφαρμόζεται ε επιτυχία εδώ και καιρό. Προσοχή όμως γιατί ανοίγει και κλείνει με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Λεπτομέρειες θα βρεις εδώ για εργασία σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς. 
 
Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων - Παροχή αρχικής ή/και συνεχιζόμενης κατάρτισης σε ανέργους, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους για παραγωγική ένταξη ή επανένταξή τους στην απασχόληση και για να μπορέσουν να απασχοληθούν σε επαγγέλματα στα οποία υπάρχει ζήτηση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
Σχέδιο Τοποθέτησης Ανέργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς - Η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του Έργου αφορά στην παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους πτυχιούχους, με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/ οργανισμούς να αξιοποιήσουν προσοντούχο δυναμικό [Κάθε χρόνο αλλάζει]
 
Δουλειά με προσφορές
Τα τελευταία χρόνια πολλά κυβερνητικά τμήματα και Τοπικές Αρχές, προσλαμβάνουν εποχιακό προσωπικό μέσω της διαδικασίας των προσφορών. Για παράδειγμα το Τμήμα Περιβαλλοντος βγαίνει τακτικά σε προσφορές για να προσλάβει Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
Αυτές οι θέσεις δεν δημοσιεύονται. Για να μπορείτε να είσατε ενήμεροι γι αυτές θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα προσφορών του Γενικού Λογιστηρίου γνωστού σαν eProcurement. Όταν κάνετε εγγραφή επιλέξτε προσεκτικά τα θέματα για τα οποία θα λαμβάνετε ενημέρωση.

Εκπαίδευση στην ΕΕ
Η Ευρωπαική Ένωση προσφέρει εκπαίδευση στις Βρυξέλλες και αλλού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Αιτήσεις γίνονται δεκτές ορισμένα διαστήματα γι αυτό καλό είναι να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα και να κρατήσετε σημειώσεις.
Επίσης, υπάρχουν και οι αμειβόμενες περιόδοι άσκησης στην Επιτροπή Περιφερειών, λεπτομέρειες εδώ.
Εκπαίδευση προσφέρει και το Ευρωκοινοβούλιο και οι λεπτομέρειες είναι εδώ.

Εργασία στην ΕΕ
Οι μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΕΕ χειρίζονται από τον Οργανισμό EPSO. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του εδώ.

Εθελοντής
Αν θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία τότε θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Υπόψη ότι οι πιο πολλές έχουν τώρα και σελίδες στο Facebook. Υπάρχουν επίσης και οι φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες θα χαρούν πάρα πολύ να σας δουν!
Υπόψη ότι μερικές οργανώσεις είναι συνδεδεμένες με κόμματα και καλά είναι να πάρετε πρώτα ένα τηλέφωνο προτού δεσμευθείτε!
 
Ξένες εταιρείες
Από ότι έχω αντιληφθείοι ξένες εταιρείες στην Κύπρο αλλά ιδιαίτερα των υδρογονανθράκων κάνουν μεγάλη χρήση του linkedIn (Theopemptou) (Theopemptou) γι αυτό αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα καλό είναι να κάνετε εγγραφή, να περάσετε προσεκτικά το βιογραφικό σας, να βρείτε τα σωστά Groups και να παρακολουθείτε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν από κοντά.

Envirograds
Εδώ και μερικά χρόνια λειτουργώ ένα group στο Google με το όνομα Envirograds. Αυτή τη στιγμή έχει 368 μέλη. Εδώ όλα τα μέλη μπορούν να στείλουν μήνυμα το οποίο πηγαίνει αυτόματα σε όλα τα άλλα μέλη. Γίνονται αραιές ανταλλαγές μηνυμάτων και στέλνω και εγώ όλες τις κενές θέσεις ή άλλα σχετικά θέματα που ενδιαφέρουν.

Περιβαλλοντική ενημέρωση.
Οι νέοι απόφοιτοι είναι είναι καλά να λαμβάνουν μέρος στις διάφορες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που γίνονται γιατί αυτές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τους ανθρώπους που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα στην Κύπρο.
Παράλληλα με το πιο πάνω στέλνω όποτε μπορώ μηνύματα με τις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, άρθρα και θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν. Για να κάνετε εγγραφή πηγαίνετε στο μενού πάνω και επιλέξτε το Περιβαλλοντικό Δελτίο.

Δική σας επιχείρηση;
Για να δημιουργήσετε δική σας επιχείρηση μπορείτε να διεκδικήσετε λεφτά από το πρόγραμμα Νεανικής  και γυναικείας επιχειρηματικότητας του Υπ Εμπορίου. Οι διάφορες εξαγγελίες του προγράμματος γίνονται εδώ.
Παράλληλα γίνονται μια σειρά από εκδηλώσεις κάθε χρόνο με στόχο να βοηθηθούν οι νέοι να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση ή πως να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις. 
Τέτοιες δράσεις γίνονται συχνά στην Κύπρο και επειδή απευθύνονται σε νέους διαφημίζονται κυρίως μέσω του Facebook.Άρθρα

Άρθρα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την Φύση . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

 • 18-08-2023 23:23:35
 • Hits 170

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για την παράκτια ζώνη, παραλίες κλπ . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

 • 18-08-2023 23:20:21
 • Hits 182

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για το νερό . Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

 • 18-08-2023 17:52:37
 • Hits 189

Bίντεο με εκπομπές για την Παιδεία & Παιδιά

Bίντεο με εκπομπές για Παιδεία & Παιδιά. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ....

 • 18-08-2023 17:47:24
 • Hits 245

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα

Όλα τα Bίντεο με εκπομπές για κοινωνικά θέματα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
 • 18-08-2023 17:40:45
 • Hits 213

Άρθρα - Απόβλητα

Άρθρα - Απόβλητα

Όλα τα βίντεο με εκπομπές για τα απόβλητα

Bίντεο με εκπομπές για τα απόβλητα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
 • 18-08-2023 17:18:40
 • Hits 158

19 Jul 2018 Εκπομπή στο ΡΙΚ για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και τις αυξήσεις

19 Jul 2018Εκπομπή στο ΡΙΚ για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και τις αυξήσεις Όλα τα βίντεο με τα απόβλητα είναι εδώ....

 • 08-01-2023 08:35:38
 • Hits 410
Απόβλητα και πλαστικά – Οι αλλαγές που έρχονται

Απόβλητα και πλαστικά – Οι αλλαγές που έρχονται

Με τα πολλά προβλήματα που άρχισαν να φαίνονται με τα πλαστικά, τις κλιματικές αλλαγές, τις τεράστιες ποσότητες αποβλήτων που παράγουν οι μοντέρνες κοινωνίες, τη διατήρηση των πόρων και μια σειρά...

 • 11-02-2022 22:59:25
 • Hits 3909
The Right to Repair

The Right to Repair

The European union has for a long time now been trying to reduce waste as part of the Circular Economy package but also because of its long standing policy to favour practices for waste reduction.In its circular...

 • 08-08-2021 00:12:16
 • Hits 11566
Βατί, Κοτσιάτης και η αποκατάσταση τους

Βατί, Κοτσιάτης και η αποκατάσταση τους

Αυτή την εποχή στην περιοχή του Βατί ξεκίνησαν για διάφορους λόγους ανεξέλεγκτες φωτιές, όπως και στο παρελθόν με αποτέλεσμα η ρύπανση και οι μυρωδιές να ξαπλώνονται σε μεγάλη έκταση και σε...

 • 30-11-2020 17:07:28
 • Hits 2484
Διαχείριση φυκιών στην Πάφο

Διαχείριση φυκιών στην Πάφο

21 Ιουνίου 2020Κο Σάββα Περδίου,Υφυπουργό Τουρισμού,Θέμα: Διαχείριση φυκιώνΑπό τον καιρό που ασχολούμαι με τα περιβαλλοντικά θέματα το πρόβλημα με τα φύκια στις ανατολικές ακτές και ιδιαίτερα στο παραλιακό...

 • 14-07-2020 12:07:55
 • Hits 4064