Αμμόχωστος: Εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους αρχίζουν τα έργα του αποχετευτικού σε όσες κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου δεν άρχισαν ακόμη. Αυτό ανέφερε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Φ» ο έπαρχος Αμμοχώστου Γιώργος Αντωνιάδης. Πρόσθεσε επίσης ότι τα έργα του αποχετευτικού έχουν ολοκληρωθεί στην Ξυλοφάγου και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο στο Δασάκι Άχνας, το Αυγόρου και τη Δερύνεια. Για τις υπόλοιπες κοινότητες, ανέφερε ο έπαρχος Αμμοχώστου, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο ζήτησης προσφορών και αναμένεται ότι τα έργα θα αρχίσουν σε ελάχιστους μήνες. Ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην έναρξη των έργων του αποχετευτικού σε όσες κοινότητες θα άρχιζαν στις αρχές του έτους οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, ζήτημα όμως που έχει ήδη διευθετηθεί.

Για οικονομικούς λόγους, συνέχισε, ζητήθηκε μια μικρή παράταση στην ολοκλήρωση του συνολικού έργου της δεύτερης φάσης αποχετευτικού Αμμοχώστου, που αρχικά θα γινόταν εντός του 2012, ενώ τώρα θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013. Αναφορικά με το έργο του Βιολογικού Σταθμού Άχνας, που θα εξυπηρετεί έντεκα κοινότητες που θα μετέχουν στο έργο, η Κυβέρνηση έχει έρθει σε κατ’ αρχή προφορική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της γης που θα φιλοξενηθούν οι εγκαταστάσεις του σταθμού, ώστε να του παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα χαλίτικη γη σε άλλη περιοχή. Η διαδικασία αυτή, κατέληξε ο έπαρχος Αμμοχώστου, προχωρεί κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Θεοπέμπτου ρύπανση απόβλητα ανακύκλωση ΑΠΕ ανανεώσιμες νερό ΤΑΥ Υδάτων, μαρίνα, βροχόπτωση, κλιματικές, σκουπίδια, ρύποι, δέντρα, δάσος, φράκτη, φράκτης, ζώα

Read Full Article