Λεμεσός: Νέα σημαντικά έργα προωθεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού για την επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος ώστε να συμπληρωθεί η δεύτερη φάση του σημαντικού αυτού έργου στην ευρύτερη αστική περιοχή της Λεμεσού.

Tα νέα έργα αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών λυμάτων και ομβρίων μήκους 52 και 2 χιλιομέτρων αντίστοιχα που θα καλύψουν μια σημαντική έκταση της βόρειας κυρίως περιοχής της Λεμεσού και συγκεκριμένα των περιοχών Αγίου Αθανασίου, Μέσα Γειτονιάς και Αγίας Φύλας.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της χθεσινής υπογραφής που έγινε στα γραφεία του ΣΑΛΑ των συμβολαίων με την εργοληπτική εταιρεία «Medcon Construction Ltd» η οποία έναντι του ποσού των €11.473.653,50 πλέον ΦΠΑ, θα αναλάβει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με το ΣΑΛΑ, οι κατασκευαστικές εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν αρχές του Καλοκαιριού και να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Με το συγκεκριμένο συμβόλαιο (το όγδοο κατά σειρά), Ε8 της Φάσης Β2 του αποχετευτικού έργου λυμάτων και ομβρίων της μείζονος Λεμεσού θα κατασκευαστεί το δίκτυο λυμάτων και ομβρίων στην περιοχή του Δήμου Αγίου Αθανασίου και του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και μέρος της περιοχής Εκάλης στην Αγία Φύλα.

Με το ίδιο συμβόλαιο θα κατασκευαστούν και ορισμένα αντιπλημμυρικά έργα στις ίδιες περιοχές ώστε να απαλλαγούν από τις δυσάρεστες καταστάσεις που προκαλούνται με τις βροχές.

Θεοπέμπτου ρύπανση απόβλητα ανακύκλωση ΑΠΕ ανανεώσιμες νερό ΤΑΥ Υδάτων, μαρίνα, βροχόπτωση, κλιματικές, σκουπίδια, ρύποι, δέντρα, δάσος, φράκτη, φράκτης, ζώα

Read Full Article