Λεμεσός: Καθυστέρηση για άγνωστο χρόνο θα πρέπει να αναμένεται στην έναρξη των νεων έργων αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων υδάτων, για την επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, που προγραμματίζει το ΣAΛA μετά την ένσταση που υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενο οίκο εργοληπτών σε σχέση με την κατακύρωση προσφοράς σε άλλο οίκο του ποσού των €17.247.500 πλέον ΦΠΑ για να αναλάβει την εκτέλεση των έργων.

Tο ζήτημα προέκυψε μετά την ένσταση που υποβλήθηκε στην αρμόδια Αναθεωρητική Aρχή Προσφορών από την εργοληπτική εταιρεία «Νέμεσις». H ένσταση της εργοληπτικής δημόσιας εταιρείας Νέμεσις, αφορά στην κατακύρωση στην κοινοπραξία εταιρειών «Cybarco -ΑtlasPantou -LoizosIordanou» της σχετικής προσφοράς, ζητώντας την επανεξέταση του όλου θέματος.

Τα έργα -το έβδομο κατά σειρά συμβόλαιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας- αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών λυμάτων και ομβρίων μήκους 55 και 3 χιλιομέτρων αντίστοιχα που θα καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών Κάτω και Πάνω Πολεμιδιών και Αγίας Φύλας.

Με το συγκεκριμένο συμβόλαιο Ε7 της Φάσης Β2 του αποχετευτικού έργου λυμάτων και ομβρίων της μείζονος Λεμεσού θα κατασκευαστεί το αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών -ανατολικά και νότια του Γενικού Νοσοκομείου ο προσφυγικός οικισμός και κάποιες περιοχές της κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών, της Εκάλης στην Αγία Φύλα και της περιοχής Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου Λεμεσού.

Με το ίδιο συμβόλαιο θα κατασκευαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα στις ίδιες περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διάρκεια των χειμερινών βροχών. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων, οι κατασκευαστικές εργασίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο και να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Read Full Article