Πριν λίγες μέρες ήμουν σε ένα κατάστημα ποδηλάτων όταν ένας επισκέπτης επέστρεψε πίσω το ποδήλατο που αγόρασε μόλις πριν λίγες μέρες. Ήταν ένα εντυπωσιακά “άγριο” και όμορφο ποδήλατο βουνού. Το αγόρασε μόνο και μόνο γιατί ήταν όμορφο αλλά πολύ σύντομα ανακάλυψε ότι δεν έκανε για την πόλη. Αυτό έπαθα και εγώ με το ποδήλατο που αγόρασα πριν λίγα χρόνια αφού όταν ήμουν μαθητής όλοι οι νέοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και ορισμένες ακριβές μάρκες ήταν τότε μόνο για μερικούς! Μόλις είδα τη μάρκα που ποθούσα μικρός, το αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μετά ανακάλυψα ότι λόγω της κλίσης του κορμιού, δεν μπορείς να ποδηλατάς με σακάκι πάνω σε mountain bike!

 Ποδήλατο πόλης

Τα ποδήλατα αυτά είναι σχεδιασμένα για χρήση μέσα στην πόλη και είναι τα ποδήλατα που βλέπει κάποιος πιο συχνά, σε πόλεις του εξωτερικού.

Σε αντίθεση με τα ποδήλατα βουνού που ο ποδηλάτης εστιάζει την προσοχή του σε μικρή απόσταση στο έδαφος μπροστά του, στα ποδήλατα πόλης ο αναβάτης είναι σε πιο όρθια θέση για να μπορεί να ελέγχει την κυκλοφορία γύρο του πιο εύκολα. Η θέση αυτή είναι επίσης πολύ βολική για οποιαδήποτε ρούχα φορεί ο αναβάτης όπως σακάκι ή φόρεμα.

Επίσης τα ποδήλατα πόλης έχουν προφυλακτήρες στους τροχούς για βρεγμένους δρόμους και κάλυψη στην καδένα για να μη λερώνονται τα ρούχα μας. Η σέλα του αναβάτη είναι πιο ξεκούραστη και τα ελαστικά είναι κατάλληλα για άνετη κίνηση στην άσφαλτο. Επειδή είναι σχεδιασμένα για πολύωρη χρήση μέρα και νύχτα, συχνά διαθέτουν δυνατά φώτα μπροστά και πίσω με δύναμο, για να μη χρειάζεται συχνή αλλαγή μπαταρίας.

citybikeman      citybikewoman

Στη σκάλα στο πίσω μέρος μπορεί να εφαρμοστεί η τσάντα της δουλειάς με το φορητό υπολογιστή, καλαθάκι ή μικρό φορτίο. Το καλαθάκι μπορεί να εφαρμοστεί και μπροστά.

Ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό τα ποδήλατα πόλης είναι φθηνά.

Ποδήλατα βουνού ή ΜΤΒ

Τα ποδήλατα βουνού είναι σχεδιασμένα για να διαχειρίζονται ανώμαλο έδαφος, έχουν ισχυρό σκελετό για να αντέχουν σε σκληρές συνθήκες όμως βράχους, πέτρες ανώμαλο έδαφος, λάσπες, χώματα και κάποτε ψηλές ταχύτητες κατάβασης. Τα ελαστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να έχουν καλή πρόσβαση σε χαλαρό χώμα με αρκετό πάχος και πλάτος για αντοχή και άνεση.mountainbike

Τα ποδήλατα βουνού είναι σχεδιασμένα ούτως ώστε η θέση και η κλίση του κορμιού του ποδηλάτη να τον ευκολύνει στην επιλογή διαδρομής που θα ακολουθήσει ανάμεσα σε πέτρες λακκούβες και άλλα εμπόδια σε στενά μονοπάτια και να μπορεί να ανασηκώνεται εύκολα όταν η διαδρομή το απαιτεί. Γι αυτό ένα χαρακτηριστικό των καλών ποδηλάτων είναι η δυνατότητα ρύθμισης του ποδηλάτου ούτως ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος και προτιμήσεις του αγοραστή.

Τα ποδήλατα βουνού πέρα από την απαραίτητη ανάρτηση στον μπροστινό τροχό για απορρόφηση των κραδασμών, είναι απλά χωρίς πολλά εξαρτήματα και συνήθως προβάλλουν μια πολύ δυναμική εικόνα που ελκύει πολλούς αγοραστές. Η Κύπρος έχει πολλές και υπέροχες διαδρομές για ποδήλατα βουνού!

Ποδήλατα δρόμου

Τα ποδήλατα δρόμου είναι ειδικά σχεδιασμένα για ψηλές ταχύτητες στην άσφαλτο.

roadbike
Γι αυτό έχουν λεπτά και λεία ελαστικά, ελαφρύ σκελετό και τιμόνι που βοηθά τον αναβάτη να σκύβει και έτσι να μειώνει την αντίσταση του αέρα.

Τα καλά ποδήλατα έχουν ρυθμίσεις ούτως ώστε να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις του αναβάτη


Τα υβριδικά ή ποδήλατα cross

Στην πρώτη ματιά τα ποδήλατα αυτά μοιάζουν με ποδήλατα βουνού όμως μια προσεκτική εξέταση φανερώνει εύκολα τη διαφορά εφόσον αυτά έχουν διαφορετική θέση και κλίση στο σώμα του οδηγού κάποτε μάλιστα με επιλογές ρύθμισης, έχουν διαφορετικά ελαστικά και διαφορετικό εξοπλισμό.hybridbike

Τα ποδήλατα αυτά είναι κατάλληλα για όσους θέλουν να βγαίνουν κάποτε σε εκτός δρόμου διαδρομές αλλά και άσφαλτο.

Επίλογος

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές το πιο σημαντικό όμως είναι για πιο λόγο θέλετε το ποδήλατο, πόσα λεφτά θα διαθέσετε. Επίσης σημαντικό είναι και το κατάστημα από το οποίο θα αγοράσετε το ποδήλατο. Ένα καλό κατάστημα θα διαθέσει χρόνο να σας βοηθήσει να επιλέξετε χωρίς να σας σπρώξει στο πιο ακριβό, θα ρυθμίσει το ποδήλατο στα μέτρα σας και θα διαθέτει πολλά εξαρτήματα και εργαστήριο με γνώσεις για τη συντήρηση και ρυθμίσεις του ποδηλάτου.

 ***************************

To video πιο κάτω περιέχει σκηνές από αγώνες του 1992 - 1994 και το ενδιαφέρον είναι να δείτε πόσο εύκολο ήταν να πέσει ο ποδηλάτης επειδή εκείνη την εποχή τα φρένα δεν ήταν καλά και δεν είχαν αναρτήσες (suspension)!

Δέστε όμως και ένα φοβερό διαγωνισμό του 2010 πόσο διαφορετικό είναι τώρα

και αν έχετε γερό στομάχι δέστε τι κάνουν οι κύπριοι στην Ορόκλινη!

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Επίτροπος περιβάλλοντος
Τηλ: +357 22803460 Fax: +357 22803464
Ιστοσελίδα: Perivallon.eu Blog:Theopemptou.blogspot. com