ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, 22.01.2019 0 
Έξω από το λατομείο θα βρεθούν το Σάββατο οι κάτοικοι των Πυργών, του Κόρνου και μοναχοί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου. 
 

Αφού δεν ίδρωσε το αφτί των κρατικών υπηρεσιών και οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν βοήθησαν, οι κάτοικοι των χωριών Πυργών και Κόρνου, όπως επίσης και οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για την αδειοδότηση του εργοστασίου ανακύκλωσης και ασφαλτικού στην περιοχή τους. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 3 το απόγευμα οι επηρεαζόμενες κοινότητες αλλά και μοναχοί και φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του λατομείου Πυργών για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η οποία αγνόησε, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των Ομάδων Δράσεων, τις ανησυχίες τους αλλά και τα περιστατικά καρκίνου τα οποία είναι αυξημένα στις δύο κοινότητες. Ήδη για το θέμα έχει θορυβηθεί και ο μητροπολίτης της περιοχής.
Λαμβάνουν μέτρα
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των Ομάδων Δράσεων, το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν έλαβε υπόψη τις ανησυχίες των κατοίκων που βλέπουν την περιοχή τους, μια περιοχή απίστευτης περιβαλλοντικής ομορφιάς και αξίας, να ταλαιπωρείται από αλόγιστες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα λαμβάνουν και τις ανάλογες άδειες. Αυτή τη φορά το Τμήμα Περιβάλλοντος αδειοδότησε το εργοστάσιο ανακύκλωσης και κατασκευής ασφάλτου με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται εντός λατομικής ζώνης, παρόλο που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από τις κοινότητες και την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, αλλά και μερικά μέτρα μακριά από προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Μια περιοχή η οποία θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα, σήμερα ταλαιπωρείται από την ηχορύπανση και την οχληρία που προκαλούν τα λατομεία, από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες στο κέντρο της κοινότητας, από τα απόβλητα που θάβονται στην κοίτη του λατομείου, αλλά και από το εργοστάσιο ασφαλτικού που θα ξεκινήσει να εργάζεται σύντομα.
Χιλιάδες υπογραφές
Οι Ομάδες Δράσης υποστηρίζουν πως το εργοστάσιο ασφαλτικού θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα, ενώ άγνωστες είναι οι συνέπειες από τα χιλιάδες τόνους αποβλήτα που τοποθετούνται στην περιοχή του λατομείου, σε έναν χώρο που υπάρχουν πλούσιοι υπόγειοι υδροφορείς. 
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει πέραν των 12 χιλιάδων υπογραφών, ενώ πριν προχωρήσουν με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συναντήσεων με όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.