Σε λειτουργία το διαδημοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, παρά την ανυπαρξία ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Της Μιράντας Λυσάνδρου

Οι ποδηλάτες αναγκάζονται να συνυπάρχουν με το Ι.Χ. ή να χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια όπου αυτά δεν γίνονται χώροι στάθμευσης.

Το κάρο μπροστά από το άλογο έβαλαν επτά δήμοι της μείζονος Λευκωσίας υλοποιώντας από κοινού ένα όραμα, που γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στον δήμο Αγλαντζιάς, τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος διάθεσης ποδηλάτων για χρήση του ως εναλλακτικού μέσου διακίνησης στην πόλη, εν τη απουσία ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

 

Το σύστημα μπήκε σε λειτουργία εδώ και μερικές ημέρες και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα ενταχθούν σε αυτό και οι 27 σταθμοί που το συναποτελούν. Στο κεφάλαιο της εταιρείας συνέβαλαν οι επτά συμμετέχοντες δήμοι, επενδύοντας 100 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, ενώ το Υπ. Συγκοινωνιών, επιβράβευσε τους δήμους για αυτή τους την προσπάθεια με χορηγία 240 χιλιάδες ευρώ για να μην «τους κόψει τα φτερά» όπως χαρακτηριστικά μας λέχθηκε από αρμόδιο λειτουργό, παρά τις αρχικές του έντονες ανησυχίες ότι δεν ενδείκνυται η εφαρμογή του συστήματος, λόγω της απουσίας ενιαίου συστήματος ποδηλατοδρόμων.

Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν να επισπεύσουν οι εμπλεκόμενες τοπικές αρχές, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πολιτών κι αυτό μπορούμε να το πούμε εμπειρικά, καθώς χρησιμοποιήσαμε το σύστημα, είναι παροτρύνοντας τους πολίτες να πάρουν τα ποδήλατα που ενοικιάζουν να πείσουν τις αρμόδιες αρχές ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσουν με την κατασκευή ενός ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Η ιδέα της δημιουργίας του συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων, παρμένη από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες διαθέτουν ωστόσο και κουλτούρα ποδηλατική και ενιαίο σύστημα ποδηλατοδρόμων, είναι πράγματι πρωτοποριακή. Στην Κύπρο με το περιορισμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και την αναγκαστική χρήση του ποδηλάτου εντός του οδικού δικτύου, η χρήση του ποδηλάτου καθίσταται επικίνδυνη. 
 
Μόνο από το πεζοδρόμιο
Η γράφουσα ενοικίασε ένα ποδήλατο από τον σταθμό του Αρχαιολογικού Μουσείου. Πλήρωσε για χρήση 24 ωρών την εγγύηση –η οποία επιστράφηκε στον λογαριασμό της τέσσερις ημέρες μετά, παρά τη δέσμευση ότι αυτό θα γινόταν εντός μίας ή το πολύ δύο ημερών– φόρεσε το κράνος της και επιχείρησε να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Έκρινε ότι εν τη απουσία ποδηλατοδρόμου η ασφαλέστερη οδός για το ποδήλατο ήταν τα πεζοδρόμια. Κάτι που θέλουν να απαγορεύσουν οι του Υπουργείου Συγκοινωνιών με την υιοθέτηση του Κώδικα Κυκλοφορίας Ποδηλάτων, νομοσχέδιο το οποίο συζητήθηκε λίαν προσφάτως στη Βουλή.

Η μόνη της σωτηρία λοιπόν ήταν τα πεζοδρόμια. Όπου υπήρχαν πεζοδρόμια, φυσικά, κι όπου δεν ήταν παρκαρισμένα σε αυτά Ι.Χ. Υπήρχαν περιπτώσεις που κατέβηκε αναγκαστικά στον δρόμο, πάντα στην αριστερή λωρίδα, άκρη-άκρη και με την ψυχή στο στόμα, αφού τα οχήματα, μεταξύ των οποίων και τα τεράστια αστικά λεωφορεία περνούσαν σαν δαιμονισμένα ακριβώς δίπλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αισθάνθηκε ότι με τον αέρα που προκαλούσαν τα αυτοκίνητα θα έχανε την ισορροπία.

Η χρήση του ποδηλάτου είναι απολαυστική, όταν δεν έχεις την έγνοια να σε πατήσει κάποιο αυτοκίνητο. Όταν αισθάνεσαι ασφαλής. Στο γραμμικό πάρκο της Λακατάμιας και του Στροβόλου, στους ποδηλατοδρόμους της Αγλαντζιάς και στο πάρκο της Αθαλάσσας.

Εντός οδικού δικτύου η βόλτα βγαίνει ξινή, αφού υπερισχύει η έγνοια ότι θα σε πατήσει το επόμενο αυτοκίνητο που θα περάσει από δίπλα σου. Προσωπικά, παραλίγο να την πατήσω από αστυνομικό όχημα, το οποίο ερχόταν από την αντίθετη πλευρά του δρόμου κι αποφάσισε να κάνει δεξιά για να παρκάρει μπροστά από τον Πυροσβεστικό Σταθμό. Χωρίς να λάβει υπόψη ότι και το δικό μου ποδήλατο κινείτο με κάποια ταχύτητα έστριψε λοξώς δεξιά. Από τον αιφνιδιασμό και μόνο κινδύνευσα να βρεθώ στο έδαφος.

Ένας δε από τους τροχονόμους, ο οποίος έδινε πρόστιμα στα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια, όταν κλήθηκε να σχολιάσει με βάση το τι είδε μέχρι στιγμής από τη χρήση του νέου συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων ήταν σαφής: «Βάλαμε τα ποδήλατα και δεν έχουμε ποδηλατοδρόμους».

Αισιόδοξοι οι δήμοι ότι θα πετύχει το εγχείρημα
Με τρία βασικά ερωτήματα επιστρέψαμε μετά από αυτή την εμπειρία στο γραφείο: Γιατί οι δήμοι αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την επένδυση, παροτρύνοντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν ένα σύστημα που θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα τους; Τα 150 ευρώ της εγγύησης δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τη χρήση του συστήματος; Η διαδημοτική εταιρεία είναι βιώσιμη; Ή κάποια στιγμή οι δήμοι θα πάψουν να τη συντηρούν;

Ο άνθρωπος που χειρίστηκε το έργο από την πρώτη στιγμή, ο Χάρης Τσαγγαρίδης, γ. γ. στο Δήμο Αγλαντζιάς, αναλύοντάς μας το σκεπτικό των επτά δήμων σημείωσε ότι στόχος είναι η διαδημοτική συνεργασία να λειτουργήσει ως καταλύτης στη κατασκευή του ολοκληρωμένου αυτού δικτύου. Όπως επεσήμανε ήδη συζητείται η εισαγωγή του ποδηλάτου στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κατασκευή ποδηλατοδρόμων για διασύνδεση με το υφιστάμενο ποδηλατικό δίκτυο και η διασύνδεση των Πανεπιστημίων της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης. «Έχουμε υποσχέσεις από το Υπ. Συγκοινωνιών ότι αυτά τα έργα θα γίνουν εντός του 2012.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι ο τρόπος για να αποκτήσουμε ποδηλατική συνείδηση είναι να βάλουμε τα ποδήλατα στη ζωή μας. Ας χρησιμοποιούνται προς το παρόν για αναψυχή στους υφιστάμενους ποδηλατοδρόμους. Είναι κι αυτό μια κίνηση που θα σπρώξει τα πράγματα προς το καλύτερο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παράθεσε, τις πρώτες μέρες έγιναν 220 μετακινήσεις ποδηλάτων εκ των οποίων 40 μεταξύ σταθμών κάτι που καταδεικνύει ότι αξιοποιείται ήδη ως μέσο διακίνησης, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητα της εταιρείας, το βέβαιο είναι ότι η αρχική επένδυση δεν θα αποσβεστεί, ακόμα και με το πολύ αισιόδοξο σενάριο της διαδημοτικής εταιρείας για 315 χρήσεις την ημέρα. Γι’ αυτό και οι εταιρείες εξωτερικής διαφήμισης στις οποίες απευθύνθηκαν οι δήμοι για να τους αναθέσουν το έργο αρνήθηκαν να το αναλάβουν. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο κ. Τσαγγαρίδης, η εταιρεία υπολογίζει ότι θα έχει 212 χιλ. ευρώ έσοδα: 86 χιλ. ευρώ από τη διάθεση των ποδηλάτων και 126 χιλ. ευρώ από διαφήμιση και μάλιστα θα βγάζει και κέρδος ύψους 76 χιλ. ευρώ προ της απόσβεσης.

www.kathimerini.com.cy