Λευκωσία: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν την τελική εξόρμηση στα καταστήματα για τα ψώνια των Χριστουγέννων, τα γραμματοκιβώτια των σπιτιών στις πόλεις αλλά και στα χωριά γεμίζουν διαφημιστικά έντυπα. Τα μαζεύουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τη μια μέρα, την άλλη βρίσκουν και πάλι τα γραμματοκιβώτιά τους γεμάτα. Το γεγονός ενοχλεί πολλούς πολίτες οι οποίοι κατά καιρούς χτυπούν διάφορες πόρτες για να πουν το παράπονό τους, για να διαμαρτυρηθούν. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν μπορεί να επέμβει και με όπλο το νόμο, να επιβάλει τάξη στην όλη αταξία.

Όπως αναφέρει η Παναγιώτα Χ’’Στυλλή, λειτουργός νομικών θεμάτων στο γραφείο του επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τα διαφημιστικά αντικείμενα και φυλλάδια, στα οποία δεν καταγράφεται το όνομα και η διεύθυνση του παραλήπτη, δεν αποτελούν ταχυδρομική υπηρεσία. Και τούτο, διότι δεν περιέχουν τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας του παραλήπτη, που αποτελούν αναπόσπαστα ουσιαστικά στοιχεία του ταχυδρομικού αντικειμένου.

«Ως εκ τούτου», προσθέτει, «η υπηρεσία αυτής της μορφής δεν αδειοδοτείται και, κατά συνέπεια, δεν ελέγχεται από τον επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων». Να σημειωθεί πάντως ότι εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση του όλου θέματος, βάσει πρότασης που είχε ετοιμάσει παλαιότερα ο επίτροπος Περιβάλλοντος, αλλά ακόμα δεν προωθήθηκε στη Βουλή.

http://www.philenews.com/main/333,1,5197,0,54288-.aspx