Ουσιαστικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιδιώκει να προωθήσει τον τουρισμό σε περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής από τον Πωμό, το Νέο Χωριό και την Πόλη Χρυσοχούς με τα χωριά Ανδρολύκου, Κάθηκα, Κρήτου Τέρρα κ.τ.λ.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, η περιοχή χρειάζεται ένα ξεχωριστό όνομα, προκειμένου να προωθηθεί στην ολότητα της από το Στρουμπί, τον Κάθηκα, την Ίνια, τον Ακάμα και τον Πύργο. Υπάρχουν εισηγήσεις όπως προωθηθεί ως «κυπριακή Ριβιέρα», ή «Ριβιέρα της Αφροδίτης», ή «Ριβιέρα του Ακάμα».
Σήμερα η κάθε μια κοινότητα προωθεί το χωριό της. Όπως εκτιμά το Υφυπουργείο, με την προώθηση των κρυμμένων θησαυρών της περιοχής, το προσφερόμενο προϊόν θα αναβαθμιστεί και θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στις κοινότητες Ακάμα και κατ’ επέκταση θα δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη στην περιοχή. Η περιοχή μπορεί να επωφεληθεί από τον οικολογικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και αλλά και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ανασκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης (4 μήνες), ενώ στον 7ο μήνα αναμένεται ότι θα κατατεθούν εισηγήσεις και τρόποι αναβάθμισης της ποιότητας και των υποδομών.
Εκτιμάται ότι το πλάνο δράσης θα πρέπει να κατατεθεί τον ένατο μήνα.

https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/965188/kypriaki-ribiera-o-stochos-ga-ton-akama