12.11.2014 19:27 Κύπρος Μαρία Στυλιανού

Άγριος καυγάς μέρα μεσημέρι στην παραλία Γλυκύ Νερό, (Μαϊστραλι) τις Αγίας Νάπας, μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών. Υπάλληλοι του Δήμου και ιδιώτες που ενοικιάζουν κρεβατάκια πιάστηκαν στα χέρια. Τα χειρότερα απετράπησαν την υστάτη, μετά την παρέμβαση μελών της αστυνομίας.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Sigmalive είναι ενδεικτικές.

Name

Ο καυγάς ξεκίνησε, μετά τις οδηγίες του Δήμου προς τους υπαλλήλους του να απομακρύνουν τα κρεβατάκια των ιδιωτών και να τοποθετήσουν άλλα για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής.

Οι οδηγίες του Δημάρχου δόθηκαν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, βάση της οποίας η σύμβαση των ιδιωτών λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Name

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο,  οι ιδιώτες είχαν ειδοποιηθεί γραπτώς  και προφορικώς να απομακρύνουν τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες τους από την 1η Νοεμβρίου, όπως προνοεί η απόφαση του Ανωτάτου.  

Παράλληλα, ο Δήμος αποφάσισε όπως τοποθετήσει δικά του κρεβατάκια μέχρι το τέλος της υφιστάμενης σεζόν.

Name

Ωστόσο, οι ιδιώτες αρνήθηκαν να μετακινήσουν τα δικά τους, με αποτέλεσμα το  Δημαρχείο να λάβει την απόφαση της απομάκρυνσης της περιουσίας των ιδιωτών από τις παραλίες.

Το μεσημέρι , η επιχείρηση των δημοτικών υπαλλήλων εξελίχθηκε σε άγριο καυγά, με ομάδα ιδιωτών ιδιοκτητών, που υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Δημαρχείου προσβάλλει την εδώ και 30 χρόνια παρουσίας τους στο σημείο.

Σημειώνεται ότι μέχρι και πέρυσι, οι ιδιώτες έπαιρναν παράταση από τη βουλή,  για παραμονή τους στις παραλίες πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε την απόφαση του Ανωτάτου ΕΔΩ

Name
 

«Οι τουρίστες έφευγαν από την παραλία»

Μιλώντας στο Sigmalive o Πρόεδρος του Συνδέσμου των ιδιωτών που υπάγεται στην ΠΟΒΕΚ,  Άδωνης Παπαντωνίου ανέφερε ότι  στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες οι οποίοι ενοχλημένοι από το περιστατικό απομακρύνθηκαν από την παραλία.
Ρωτούσαν μάλιστα αν όντως τα κρεβατάκια που είχαν ενοικιάσει από ιδιώτη είναι παράνομα.

Ο κ. Παπαντωνίου  ισχυρίστηκε ότι βάση της νομοθεσίας, ούτε ο Δήμος δικαιούται να τοποθετήσει δικά του κρεβατάκια, καθώς υποχρεούται να προκηρύξει προσφορές. «Όλες οι πράξεις του Δήμου Αγίας Νάπας είναι παράνομες και άκυρες», σημείωσε, προσθέτοντας πως η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Δήμαρχος: «Εφαρμόζουμε το νόμο»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας δήλωσε στο Sigmalive  πως οι κινήσεις γίνονται στη βάση της νομοθεσίας.

Ισχυρίστηκε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν τοποθετήσει τα κρεβατάκια του Δήμου στη συγκριμένη παραλία τις προηγούμενες ημέρες και τα έβρισκαν πεταγμένα και κατεστραμμένα,  ενώ στην παραλία επανατοποθετούνταν τα κρεβατάκια των ιδιωτών.

Άφησε αιχμές ότι σε πολλές παραλίες τοποθετούνταν παράνομα περισσότερα από τα δηλωμένα κρεβατάκια των ιδιωτών, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια από τα ταμεία του Δήμου.

Γι αυτό, πρόσθεσε  «αποφασίσαμε να τα δουλέψουμε οι ίδιοι για το καλό του τουρισμού και του Δήμου», υπολογίζοντας τα έσοδα περίπου στα 2,5 – 3 εκ ευρώ.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/179727/agia-napa-agrios-kavgas-gia-ta-krevatakia-photo#sthash.RS0G3r3H.dpuf