Η σύσταση ενιαίου φορέα συντονισμού των διαφόρων διάσπαρτων υπηρεσιών θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την περιβαλλοντική ρύπανση στις ακτές της Λεμεσού αλλά και σε άλλες περιοχές με παρόμοια προβλήματα , λέει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Οι Βουλευτές εξέτασαν το θέμα κατόπιν πρότασης του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού.

Μιλώντας μετά την συζήτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου δήλωσε ότι στη σύσταση του φορέα θα εμπλακεί ενεργά η Επίτροπος Περιβάλλοντος με στόχο την χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής για όλη την ακτογραμμή. Διευκρινίζεται ότι δεν έχει ακόμη παρθεί απόφαση για σύσταση τέτοιου φορέα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού αναφέρθηκε στη δημιουργία δεξαμενής σκέψης (think tank) η οποία θα αναλάβει να ετοιμάσει το νομικό πλαίσιο για ενιαία διαχείριση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρήστου, ο οποίος παρευρέθηκε στην αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, έρευνα του ΤΕΠΑΚ , θα καταδείξει τους παράγοντες μόλυνσης των ακτών και θα προτείνει συγκεκριμένους τρόπους δράσης. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος έχει ζητήσει την τεχνο-οικονομική εμπειρία του Δήμου Μασσαλίας για το θέμα, με τον οποίο είναι διδυμοποιημένος.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε η Πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών Λεμεσού Ερμούλα Στυλιανίδου η οποία σημείωσε πως το θέμα χρονίζει και είναι καιρός η ευθύνη να μην γίνεται μπαλάκι στα διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες. Ανέφερε ότι πολλές φορές οι κολυμβητές αναγκάζονται να εξέλθουν από την θάλασσα εξαιτίας των αποβλήτων και της μόλυνσης που παρατηρείται.

ΠΗΓΗ: ikypros/ΚΥΠΕ