Απάντηση 23.06.008.02.310

Απάντηση ημερομηνίας 10 Ιουλίου 2003 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ανδρέα Χρίστου στην ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.310, ημερομηνίας 30 Απριλίου 2003, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη.

«Αναφορικά με την ανάγκη κατάργησης του σκυβαλότοπου Αγίας Νάπας, σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

Με βάση τη διαδικασία της ζήτησης προσφορών, το Υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψε συμβόλαιο με ιδιωτικό οίκο, ο οποίος ανέλαβε την ετοιμασία χωροθετικής, περιβαλλοντικής και τεχνοοικονομικής μελέτης, όπως και την ετοιμασία εγγράφων δημοπράτησης για την κατασκευή χώρου ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων και δύο διαμετακομιστικών σταθμών για την επαρχία Λάρνακας και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Η εργασία αυτή αναμένεται να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου 2003.

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να αρχίσει στις αρχές του 2004 και να συμπληρωθεί στις αρχές του 2005, οπόταν και προγραμματίζεται η κατάργηση του υφιστάμενου σκυβαλότοπου της Αγίας Νάπας.

Μέχρι την κατάργηση του σκυβαλότοπου αυτού και με σκοπό τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο, ο έπαρχος Αμμοχώστου ζήτησε από το δήμο Αγίας Νάπας να προβεί στις αναγκαίες εργασίες, ώστε ο ίδιος ο σκυβαλότοπος να διατηρείται σε αποδεκτά υγειονομικά επίπεδα και να αποφεύγεται η απόρριψη άχρηστων αντικειμένων και σκυβάλων μέσα στους γειτνιάζοντες χώρους. Ο έπαρχος Αμμοχώστου θα παρακολουθεί την κατάσταση.»