Κάτω από την πρωτοβουλία Cyprus CSR Media Initiative το γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η εταιρία παραγωγής Media Studios, το διαφημιστικό γραφείο DELEMA και με τη στήριξη του ΚΕΒΕ δημιούργησαν την δράση PSAs για το 2010 με θέμα την προώθηση της Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης (Corporate Environmental Responsibility- CER), δίνοντας την δυνατότητα παραγωγής μέχρι και 12 μικρά φιλμάκια (PSAs) που θα προβληθούν από Κυπριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να προωθηθεί η Εταιρική Περιβαλλοντική Ευθύνη και να δοθεί η ευκαιρία σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται έμπρακτα στην προώθηση του περιβάλλοντος να δείξουν τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, προβάλλοντας τις δραστηριότητες τους μέσα από τα PSAs. Με την προβολή των PSAs από τα Κυπριακά κανάλια θα είναι δυνατόν:

  1. Να προβληθεί ο τρόπος με τον οποίον οι εταιρίες στην Κύπρο συμβάλουν έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος.
  2. Να ευαισθητοποιηθούν άλλες εταιρείες και το κοινό ούτως ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην διατήρηση του περιβάλλοντος.
  3. Να προβληθούν κάποια από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που παρουσιάζονται στο νησί μας.

Η προσπάθεια είναι να προβληθούν τα 12 PSAs μέσα σε περίοδο 2 μηνών από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Κύπρο. Η ένταξη των Κυπριακών τηλεοπτικών σταθμών στην πρωτοβουλία αυτή είναι απαραίτητη για την υλοποίηση της.

Τα PSAs (Public Service Announcements) είναι μια μορφή «διαφήμισης» ή μηνύματος, μικρής διάρκειας (συνήθως από 15” – 1 λεπτό) που αφορούν κοινωνικά θέματα, την υγεία, την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Η προβολή των περιβαλλοντικών PSA  από την Κυπριακή τηλεόραση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η ανάγκη δημιουργίας τους είναι απαραίτητη όχι μόνο για την προβολή των ιδίων των επιχειρήσεων και των ενεργειών που υλοποιούν προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των Κύπριων πολιτών στο πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλουν έμπρακτα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλία γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και τυγχάνει πολύ θετικής αποδοχής από την πλευρά των επιχειρήσεων. Το ίδιο ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από πλευράς των τηλεοπτικών σταθμών που είναι πρόθυμοι να προβάλλουν αυτά τα μηνύματα, ως μια έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς τους σε θέματα ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της δικής τους συμπεριφοράς σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Όσες εταιρίες ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με την διαχειρίστρια του έργου Έλενα Αλωνεύτη στο 99 614686 Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιγραφή των PSAs

Οι συντελεστές του CER Media Initiative

Τα οφέλη