­

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Mine1

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής Λευκωσίας
Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Οι λεπτομέρειες για μένα είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

BlogΣτο Blog μου θα βρειτε αναφορές για τα όσα συνέβαιναν στα 6 χρόνια που ήμουν Επίτροπος Περιβάλλοντος αλλά και τώρα στη Βουλή.

Έρευνα

Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Web Links
Search - Tags
FacebookTwitterLinkedIn

Ειδήσεις

Το πιο κάτω είναι ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας:

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας έχουν ετοιμάσει Νομοσχέδιο Τροποποίησης του περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου καθώς και Προσχέδια Κανονισμών με τίτλους «Οι περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων (Κατοχή Εκτρεφόμενων ατόμων ειδών Αγρίων Πτηνών ή Άγριας Πανίδας) Κανονισμοί του 2016» και «Οι περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων (Χώροι Εκπαίδευσης Κυνηγετικών Σκύλων) Κανονισμοί του 2016» και πληροφορούν το κοινό ότι θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με όλα τα προαναφερθέντα.
Όλα τα πιο πάνω έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στην διεύθυνση www.cypruswildlife.gov.cy.
Η δημόσια διαβούλευση, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 5/8/2016 και ώρα 08:30 π.μ.
Γραπτές απόψεις, σχόλια, συστάσεις ή/και παρατηρήσεις, μπορούν να αποσταλούν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση wildlife.thira@cytanet.com.cy μέχρι και τις 2/9/2016.

Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο;

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin), το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου (Humboldt-Universität zu Berlin) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου (Technischen Universität Berlin) σας προσκαλεί για πέντε μήνες στο Βερολίνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS).

Η IPS απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης και με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, οι οποίοι μετά το πέρας του προγράμματος θα έχουν τη βούληση επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να συμβάλουν ενεργά και με αίσθημα ευθύνης στην διαμόρφωση του δημοκρατικού της μέλλοντος.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή προσφέρει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν στο πλευρό ενός μέλους της Γερμανικής Βουλής, στο πλαίσιο Συνεργασίας διάρκειας 13 εβδομάδων, το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και τις πολιτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να αποκομίσουν πρακτικές εμπειρίες στον τομέα της κοινοβουλευτικής εργασίας.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή επιλογής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.

Για περισσότερες λεπτομερειες εδώ

Πρόγραμμα Διεξαγωγής Δημόσιας Ακρόασης με βάση το άρθρο 12Δ του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου για την εκπόνηση του Σχεδίου Περιοχής πρώην Διυλιστηρίων στην Αστική Περιοχή των Δήμων Λάρνακας και Λειβαδιών

Το Πολεοδομικό Συμβούλιο, με βάση το άρθρο 12Δ του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Διατάγματος Εκχώρησης Εξουσιών και το άρθρο 12Δ του Νόμου διοργανώνει Δημόσια Ακρόαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Περιοχής πρώην Διυλιστηρίων στην Αστική Περιοχή των Δήμων Λάρνακας και Λειβαδιών. Η Δημόσια Ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, στην οδό Κινύρα, αρ. 5-6, στη Λευκωσία, στις 22 Ιουνίου 2016, με μέγιστη υπολογιζόμενη διάρκεια από τις 9.30 μέχρι τις 14.30.
Ο βασικός σκοπός της Δημόσιας Ακρόασης είναι να δοθεί στο Πολεοδομικό Συμβούλιο η δυνατότητα να ενημερωθεί δημόσια για απόψεις, εισηγήσεις και προβληματισμούς που απασχολούν τις εμπλεκόμενες Τοπικές Αρχές, καθώς και διάφορους οργανισμούς, αρχές, οργανωμένα σύνολα ή ομάδες πολιτών αναφορικά με την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου.

image001  image002 

Αίτηση για παροχή κρατικής χορηγίας για δραστηριότητες ενίσχυσης περιβαλλοντικής συνείδησης και διοργάνωσης εκδηλώσεων

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την προκήρυξη αιτήσεων για παροχή κρατικής χορηγίας για δραστηριότητες ενίσχυσης περιβαλλοντικής συνείδησης και διοργάνωσης εκδηλώσεων. 

Δικαίωμα υποβολής

  1. Μη-κυβερνητικός ή κυβερνητικός  φορέας, άλλος οργανισμός, αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, που να εδρεύει στην Κύπρο.
  2. Ο φορέας, στην περίπτωση που θα είναι μη-κυβερνητικός, θα πρέπει να αποτελεί ανεξάρτητο και μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικό πρόσωπο και να έχει συνεχή επαφή με μέλη ή συνδρομητές.
  3. Δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από άτομα.

200x20000011To Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο εφαρμογής του περί της Διαχείρισης της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης Νόμου, πληροφορεί το κοινό ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση του καταλόγου των περιοχών νερών κολύμβησης για το έτος 2016.

Σκοπός και στόχος της δημόσιας διαβούλευσης ήταν να δώσει την ευκαιρία στο ενδιαφερόμενο κοινό να ενημερωθεί και να διατυπώσει συστάσεις, παρατηρήσεις ή και παράπονα για τον κατάλογο των περιοχών νερών κολύμβησης.

Η ΕΕ πρέπει να ζητήσει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP21) στο Παρίσι μείωση 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 και ενίσχυση της χρηματοδότησης για το κλίμα. Αυτό υποστήριξε το ΕΚ με ψήφισμά του την Τετάρτη. Το ΕΚ ζητά επίσης να διατεθεί ένα μερίδιο των εσόδων των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τη χρηματοδότηση για το κλίμα, και οι τομείς της αεροπορίας και της ναυτιλίας να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών τους έως το τέλος του 2016.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 434 ψήφους υπέρ, 96 κατά και 52 αποχές.

"Αν δεν καταφέρουμε να προλάβουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη ώστε αυτή να μην υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα θα δούμε πολλές περισσότερες ξηρασίες, πλημμύρες, το λιώσιμο των πάγων και την εξαφάνιση όλο και περισσότερων γεωργικών εκτάσεων. Η κλιματική

Image00024Ανανέωση στις 10μμ

Το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει προκηρύξη προσφορές για την πρόσληψη Επιθεωρητών.

Λευκωσία: Οι λεπτομέρειες της προκήρυξης είναι εδώ και το κείμενο μπορείτε να το πάρετε από εδώ.  
ΛεμεσόςΟι λεπτομέρειες της προκήρυξης είναι εδώ  
Λάρνακα & ΑμμόχωστοςΟι λεπτομέρειες εδώ
Πάφος: Οι λεπτομέρειες εδώ

"Ο γενικός στόχος του έργου, του οποίου αυτή η Σύμβαση θα είναι ένα μέρος, είναι ο ακόλουθος:

Διεξαγωγή Ελέγχων στα πλαίσια Τήρησης και Εφαρμογής Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας Στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και ΑμμοχώστουInspector1

Η παροχή υπηρεσιών στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για τη διεξαγωγή ελέγχων κατά το 2015 κυρίως στις Περιοχές των Επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου για τα θέματα:

Αν είσαστε άνεργος απόφοιτος πανεπιστημίου και θα σας ενδιέφερε δωρεάν εκπαίδευση στο Ευρωκοινοβούλιο

Το δSociety2ιάστημα για να υποβάλετε αίτηση  είναι από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαίου για την εκπαιδευτική περίοδο από 1 του Οκτώβρη μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου.

Λεπτομέρειες εδώ. Επιλέξτε Traineeships for university graduates

PhaseIIPetrolΌταν βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο σας, η βενζίνη που μπαίνει μέσα σπρώχνει προς τα έξω όλους τους ρύπους που μαζεύτηκαν στο κενό ντεπόζιτο.
Για προστασία της υγείας των ανθρώπων αλλά και του κλίματος η Οδηγία της ΕΕ συστήνει την τοποθέτηση συστήματος που απορροφά τα αέρια από το ντεπόζιτο για να μη διαφευγουν στην ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η Φάση ΙΙ. 
Η φάση Ι ήταν η απορρόφηση των αερίων την ώρα που εφοδιάζονται τα μεγάλα ντεπόζιτα του σταθμού με βενζίνα και πετρέλαιο.
Τώρα συζητήται η νομοθεσία για τη Φάση II στην Κύπρο. Υπόψη ότι ορισμένοι σταθμοί έχουν ήδη εφαρμόσει εθελοντικά το σύστημα της Φάσης II.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, στις 9.00 το πρωί, με βάση την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 
Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Φάση ΙΙ της Ανάκτησης Ατμών Βενζίνης κατά τη Διάρκεια του Ανεφοδιασμού Μηχανοκίνητων Οχημάτων σε Πρατήρια Καυσίμων) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2015.
http://www.parliament.cy/easyconsole.cfm/id/336
----------------------------------------------------------------------
Οδηγία 94/63/ΕΚ για τον έλεγχο των εκπομπών πτητικών οργανικών ουσιών (VOC) που προέρχονται από την αποθήκευση βενζίνης και τη διάθεσή της από τις τερματικές εγκαταστάσεις στους σταθμούς διανομής καυσίμων - Φάση I

----------------------------------------------------------------------
Οδηγία 2009/126 σχετικά με τη φάση ΙΙ της ανάκτησης ατμών βενζίνης κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού μηχανοκίνητων οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων - Φάση II

Όλες οι Ευρωπαικές και Κυπριακές νομοθεσίες για την ποιότητα του αέρα είναι εδώ.

Αναζητεί χώρα για μεταφοράς 1,5 εκατ. τόνων σκουπιδιών
[Εδώ θα βρείτε πολλές και άσχημες φωτογραφίες για το θέμα ]

Λευκωσία: Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε το ενδεχόμενο η Κύπρος να μετατραπεί σε σκυβαλότοπο του Λιβάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σχέδιο εξαγωγής των σκουπιδιών του Λιβάνου στην Κύπρο φαίνεται να πέφτει στο κενό μετά το κόκκινο που άναψαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας, στο αίτημα που προήλθε επίσημα από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει το θέμα, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης ανέφερε ότι είναι αρνητικός στην εισαγωγή σκουπιδιών, πριν την ολοκλήρωση των υποδομών για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, πράγμα που αναμένεται να γίνει μέχρι το 2020.

 

Το κείμενο πιο κάτω είναι αντιγραφή από την Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων της Δημοκρατίας.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε και στις σελίδες της ΕΕ εδώ.
Καλές επιτυχίες

Πρόσκληση: NGO operating grants

Συνοπτική Περιγραφή Πρόσκλησης:
Οι χορηγίες λειτουργίας καλύπτουν συγκεκριμένα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα μη κερδοσκοπικών φορέων οι οποίοι ασχολούνται με θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, είναι ενεργοί στον τομέα του περιβάλλοντος ή της κλιματικής αλλαγής και ασχολούνται με την ανάπτυξη και υλοποίηση Κοινοτικών πολιτικών και νομοθεσιών.

Θεματικές Κατηγορίες:  Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 

200x20000011To Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στα πλαίσια εφαρμογής του περί της Διαχείρισης της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης Νόμου, πληροφορεί το κοινό ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση του καταλόγου των περιοχών νερών κολύμβησης.

Τόσο ο σκοπός όσο και ο στόχος της δημόσιας διαβούλευσης είναι να δώσει την ευκαιρία στο ενδιαφερόμενο κοινό να ενημερωθεί και να διατυπώσει συστάσεις, παρατηρήσεις ή και παράπονα για τον κατάλογο των περιοχών νερών κολύμβησης.

Η δημόσια ακρόαση για αναθεώρηση του Καταλόγου των περιοχών Νερών Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα στην Αίθουσα Συσκέψεων του 3ου ορόφου του Επαρχιακού Γραφείου του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Λεμεσού (Τροόδους 20, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός), στις 16 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. -11:30 π.μ..

Η παροχή υπηρεσιών στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για τη διεξαγωγή ελέγχων κατά το 2015 κυρίως στις Περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού για τα θέματα Ελέγχου της Ρύπανσης των νερών και του εδάφους και διαχείρισης των αποβλήτων σύμφωνα Ελέγχου της Ρύπανσης των νερών και του εδάφους σύμφωνα με τους

Επιλογές από νομοθεσίες

­