­

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Mine1

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής Λευκωσίας
Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Οι λεπτομέρειες για μένα είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

BlogΣτο Blog μου θα βρειτε αναφορές για τα όσα συνέβαιναν στα 6 χρόνια που ήμουν Επίτροπος Περιβάλλοντος αλλά και τώρα στη Βουλή.

Έρευνα

Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Web Links
Search - Tags
FacebookTwitterLinkedIn

Πέραν από την Ευρωπαική Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, στην ΕΕ υπάρχουν διάφορα σώματα που ασχολούνται με το περιβάλλον.

EU COMM LOGOΣτην Ευρωπαική Επιτροπή:
Η διεύθυνση περιβάλλοντος είναι εδώ.  Η ασχολία τους φαίνεται από τα highlights και τα News.
Όμως υπάρχουν θέματα τα οποία έχουν πάντα προτεραιότητα όπως οι κλιματικές αλλαγές και η κυκλική οικονομία. Η Διεύθυνση της Ε. Επιτροπής για το κλίμα είναι εδώ. Υπόψη ότι κάθε φθινόπωρο το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη σημμασία εν όψη των συναντήσεων για το κλίμα - COP που γίνονται κάθε Νιόβρη σε διαφορετική χώρα.
Ακόμη μια πηγή πληροφόρησης είναι και το δηλωμένο πρόγραμμα εργασίας της διεύθυνσης περιβάλλοντος το οποίο θα το βρείτε εδώ. Δώστε σημμασία και στο τωρινό αλλά και του επόμενου έτους.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το Environment Action Programme μέχρι το 2020 για το οποίο πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα καθορίζονται και οι νέες δράσεις και στόχοι της Επιτροπής για το περιβάλλον.
Επίσης, οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΔ Περιβάλλοντος είναι εδώ.
Παραλληλα με τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, άλλες διευθύνσεις που χειρίζονται σχετικά με το περιβάλλον θέματα είναι αυτές της Ενέργειας, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, των Μεταφορών, Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Ευρωκοινοβούλιο
EUParliamentLogoΣτο Ευρωκοινοβούλιο τα θέματα περιβάλλοντος τα χειρίζεται η επιτροπή περιβάλλοντος γνωστή σαν Envi Committee και η δουλειά που κάνει είναι εδώ. Σχετικά έγγραφα εργασίας είναι εδώ. Σχετική Επιτροπή είναι και η ITRE.
Θα δείτε ότι τα θέματα που απασχολούν την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου είναι διαφορετικά από αυτά της Επιτροπής.
Αν θέλετε να δείτε όλες τις Επιτροπές πηγαίνετε εδώ.

 

Άλλα Οργανισμοί της ΕΕ

Ευρωπαικός Οργανισμός Περβάλλοντος

EEA1

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) είναι ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθήκον μας είναι η παροχή έγκυρης, ανεξάρτητης πληροφόρησης για το περιβάλλον. Ο Οργανισμός αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησης για όσους συμμετέχουν στην ανάπτυξη, υιοθέτηση, εφαρμογή και αξιολόγηση της περιβαλλοντικής πολιτικής, και για το ευρύ κοινό. Σήμερα, ο ΕΟΠ αριθμεί 33 χώρες μέλη.

 

European Maritime Safety Agency
Κύριο θέμα του Οργανισμού είναι η ναυτιλία αλλά χειρίζεται επίσης και την προστασία των θαλασσών από τα απόβλητα.


Σημείωση:
Πληροφορίες και κείμενα όσον αφορά την ΕΕ και την Κύπρο θα βρείτε στο portal που έχω ετοιμάσει ειδικά γι αυτό. Εκεί θα βρείτε και όλες τις ευρωπαικές και κυπριακές νομοθεσίες που αφορούν το περιβάλλον.

Επιπλέον πληροφορίες για την λειτουργία της ΕΕ, την περιβαλλοντική πολιτική και όλα όσα έχουν να κάνουν με την ΕΕ θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο της ΕΕ - European Bookshop.

Από την εκλογή μου αναρτώ επίσης και πληροφορίες που αφορούν τη δουλειά μου στην Βουλή αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες.

Επιλογές από νομοθεσίες

­