­
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής
Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Εδώ θα βρείτε τις Ευρωπαικές Οδηγίες και Κανονισμούς, τις Κυπριακές νομοθεσίες και διάφορες άλλες πληροφορίες και κείμενα που αφορούν το περιβάλλον

Search - Freestyle Support: FAQs
Search - Freestyle Support: Knowledge Base
Search - Freestyle Support: Announcements
Search - Freestyle Support: Glossary
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Web Links
Search - Tags

200x20000037Πίσω στο Περιβάλλον

Κείμενα, δημοσιεύματα, φωτογραφίες, FAQ, άρθρα και πολλά άλλα που αφορούν το κυπριακό περιβάλλον

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
BeachParkingLim15[Απάντηση]
25 Ιουλίου 2016


Έχω γίνει αποδέκτης καταγγελιών αναφορικά με την παράνομη στάθμευση οχημάτων στην ανατολική πλευρά της ακτής Ολυμπίων στη Λεμεσό, δίπλα από την κοίτη του ποταμού Βαθιά. Σε επιτόπια επίσκεψη μου στην περιοχή έχω διαπιστώσει ότι παρόλο που υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης στην ακτή, εντούτοις υπάρχουν δεκάδες οχήματα σταθμευμένα.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής
Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Σημείωση:
Η αναφορά στο Περι προστασίας της παραλίας νόμο είναι εδώ


Απάντηση ημερομηνίας 3 Μαΐου 2017 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.028, ημερομηνίας 27 Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω Ερώτηση, που υποβλήθηκε από το Βουλευτή Λευκωσίας κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και αποστάληκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

(α) Στην περιοχή της ακτής Ολυμπίων υπάρχει ράμπα καθέλκυσης μικρών σκαφών, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών μικρών σκαφών περιπάτου και αναψυχής και, ως εκ τούτου, ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποχαρακτηριστεί από περιοχή λουομένων.

(β) Στο παρακείμενο τμήμα της παραλίας έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης για τα οχήματα και τα τρόλεϊ των ιδιοκτητών των μικρών σκαφών, τα οποία μεταφέρουν τα σκάφη για καθέλκυση στη θάλασσα.

(γ) Ο χώρος αυτός ελέγχεται, την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, τις Τετάρτες και τα Σαββατοκύριακα, από φύλακα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρήση του από τους χρήστες της ράμπας.

(δ) Το υπόλοιπο διάστημα επιδεικνύεται κάποια ανοχή από το Δήμο Λεμεσού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος κοντινός χώρος στάθμευσης στην περιοχή.»

ΓΧ/ΑΜ/Ap-23.06.011.01.028

Guardian Environment

Documents - Think Tank - European Parliament

European Environment Protection Agency

­