­
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής
Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Εδώ θα βρείτε τις Ευρωπαικές Οδηγίες και Κανονισμούς, τις Κυπριακές νομοθεσίες και διάφορες άλλες πληροφορίες και κείμενα που αφορούν το περιβάλλον

Search - Freestyle Support: FAQs
Search - Freestyle Support: Knowledge Base
Search - Freestyle Support: Announcements
Search - Freestyle Support: Glossary
Search - Categories
Search - Contacts
Search - Content
Search - News Feeds
Search - Web Links
Search - Tags

200x20000037Πίσω στο Περιβάλλον

Κείμενα, δημοσιεύματα, φωτογραφίες, FAQ, άρθρα και πολλά άλλα που αφορούν το κυπριακό περιβάλλον

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn

Χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 Συγκεκριμένα θα κατεδαφιστούν (Βλ. Παράρτημα 1):
• Συνολικά 194 οικιστικές μονάδες (Φωτ. 1).
• Κτίρια υποδομής όπως αίθουσες σχολείου, κτίρια αναψυχής, κινηματογράφος (φωτ. 2), γραφεία, εργαστήρια, καταστήματα, και βοηθητικές οικοδομές.
• Υπερυψωμένες μεταλλικές δεξαμενές νερού μαζί με την μεταλλική κατασκευή στην οποία εδράζονται (φωτ. 3), με συνολικό ύψος που ξεπέρνα τα 12 μέτρα.
• Τρείς πισίνες (φωτ. 4) με την υποστηρικτική υποδομή τους όπως αποδυτήρια, γραφείο, εστιατόριο, εγκαταστάσεις καθαρισμού / φιλτραρίσματος του νερού και άλλες βοηθητικές οικοδομές / κατασκευές.
• Βιολογικός σταθμός επεξεργασίας λυμάτων (φωτ. 5) ο οποίος περιλαμβάνει δεξαμενές, φρεάτια, σωληνώσεις με ενδεχομένως υπόλοιπα λυμάτων και βοηθητική οικοδομή.
• Εξωτερικά δάπεδα όλων των τύπων (φωτ. 6 & 7) από αυλές οικοδομών, γήπεδα, πλατείες, πεζόδρομους και γενικά υπαίθριων χώρων. Τα πεζοδρόμια που βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων θα διατηρηθούν. Σε περιπτώσεις εκσκαφής αυλακιών σε ασφαλτοστρωμένα πεζοδρόμια για αφαίρεση υπηρεσιών, τα αυλάκια θα επιχωματώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Σε περιπτώσεις εκσκαφής αυλακιών σε πεζοδρόμια από σκυρόδεμα για αφαίρεση υπηρεσιών, θα αφαιρείται όλη η επιφάνεια από σκυρόδεμα του πεζοδρομίου τα αυλάκια θα επιχωματώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και η χωμάτινη επιφάνεια του πεζοδρομίου θα επιπεδοποιείται και θα συμπυκνώνεται.
• Δίκτυα αγωγών αποχέτευσης λυμάτων, υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, με εξαίρεση τα τμήματα τους τα οποία διέρχονται κάτω από ασφαλτοστρωμένους δρόμους του οικισμού και η κατεδάφιση / αποξήλωση τους θα επηρεάσει το οδόστρωμα των δρόμων.

Μερικές φωτογραφίες  ή 
https://photos.google.com/share/AF1QipPsEMty2RhRgZIUmrg27fZ4DmU93ChLeCd8tvpFQo7g0Ffi89L9Jl71ocW84QX1xA/photo/AF1QipNNQ1zA9OFsRwEqDHqeHiE1r2Ov1j5MVdPpeuK-?key=SW1CWmRXODFaNFFndFpSaG1RZGhhbmxJQzdhRmpB

Για να διαβάσετε ή/και να κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο πατάτε εδώ.

 

Guardian Environment

Documents - Think Tank - European Parliament

European Environment Protection Agency

­